Skötselråd och bra att veta

Invänjning av hunden
Rasta gärna hunden innan man tar på skyddsvästen de första gånger­na. Sätt på västen genom att öppna upp den och träd den under hunden. Överlappa sedan kardborren över ryg­gen på hunden - viktigt!

Skyddsvästen sätts fast tight framtill och drag fram dikt bakom bog., däremot ska man kunna sticka in en kupad hand mellan hund och väst bak över svanskotan. När detta är gjort överlappas den främre kardborren.

När man fått på hunden västen och den sitter bra, väljer man om man vill placera GPS eller traditionell peijl i ryggfickan. Ryggfickan är förstärkt för att klara om hunden skulle springa in i taggtråd el. dyl. 

Efter jakten
Efter jakt så har hanhundarna urinerat på fliken som skyd­dar hanhundens könsorgan och vi rekommenderar att med ljummet vatten och lite diskmedel skölja av och hänga upp till nästa jakttillfälle. Att vi skyddar hanhundens könsorgan är för att vi vill skydda mot pinnar, iskanter på vak m.m. 

Vi har valt ett extremt tåligt yttertyg till våra produkter som även är vattenavstötande. 3M levererar alla re­flexer till våra produkter då de är världsledande inom detta område. Endast de bästa reflexegenskaperna hjälper till att rädda din hund om den kommer ut på väg i skymning, gryning eller mörker. 

Skydd och överlevnad
Överlevnaden ökar väsentligt om skyddsväst använts och hun­den hamnar i vak, då hunden inte kan sjunka och de vitala organen hålls varma. Även risken för chockverkan minskar. Skyddsvästen reflekterar dessutom ljus mycket bra i mörker. Om hunden går ut på t. ex. en väg så minskar risken att bli påkörd. 

Det urplockbara skyddet gör att apporterande hundar kan använda västen under ren apportering. Detta håller hun­den varm och skyddar mot bl.a vass, pinnar och andra vassa föremål. 

Tikar som haft valpar kan använda västen för att skydda bröstvårtorna, därefter kanske hunden skall användas som stötande hund och då plockar man i skyddet igen. 

Simträningen underlättas väsentligt med skyddsväst då hunden ligger högre i vatten. 

Vi på Dogtech sätter värde på att få information, händels­er, tankar på förbättringar m. m. som gör att vi kan utveckla våra hundskyddsprodukter ytterligare. Vårt största mål är att våra hundar ska klara sig om olyckan är framme.

Tvättråd
Tvätta västen för hand med ljummet vatten och diskmedel eller såpa. 
Undvik att tvätta i maskin eller torktumla. 

Choose Language

flag swe     flag gbr     flag ger     flag fr

Kontakta oss

K9 Solutions Sweden AB
Email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel/Phone: +46 70-670 58 36

Adress: Nääs Säteri Milleshuset
S-611 94 Nyköping, Sweden

botspot 3 produktpdf

Vi levererar våra skyddsvästar med Agria-garanti och 0 kr i både fast och rörlig självrisk.

Våra skyddsvästar Dogtech Euro och Pro är godkända för självriskeliminering från Agria. Gäller 5år från inköpsdatum.

agria 0